Maatwerk Modules
_______

Klant specifieke software 

met behulp van een set algoritmen

voor geavanceerde analyses

Met veel enthousiasme zetten wij onze expertise in om maatwerkoplossingen te leveren. Verken een aantal maatwerkprojecten waar we in het verleden aan hebben gewerkt. Met deze maatwerkprojecten hebben wij voldaan aan zeer specifieke behoeften van zowel onze klanten als ook van internationale onderzoeksprogramma’s.

Op maat ontwikkelde modules richten zich op 4 belangrijke elementen

Gegevensvoorbereiding

Wij leveren datavoorbereidingstools die u helpen bij het bepalen van een geldige dataset die gebruikt kan worden voor verdere analyses. Met behulp van geavanceerde methoden kunnen wij patronen identificeren, fouten corrigeren en ontbrekende gegevens aanvullen.

Prognose modellering

Prognoses helpen bij het bepalen van toekomstige waarden, vraag en aanbodvolumes en alle indicatoren die een impact kunnen hebben op gerelateerde bedrijfsprocessen.

Scenario-analyse met behulp van simulatiemodellen

Simulatie en optimalisatie helpt ons bij het uitvoeren van scenarioanalyses. Ook helpt het ons bij het bepalen van de meest optimale plannen om inzicht te krijgen in de impact van deze plannen op de prestaties.

Optimalisatie van de planning

Vertaal multidimensionale plannen naar werkbare operationele schema’s, met behulp van een mix van beperkte middelen (bv. personeel, materiaal, apparatuur, locaties) en met een hoge mate van zekerheid..

Een aantal voorbeelden van maatwerkprojecten

Transform

Het onderzoeksprogramma Transform richtte zich op het ontwikkelen van analytische oplossingen om Europese steden te ondersteunen bij het bereiken van hun milieudoelstellingen. Macomi heeft onder andere nauw samengewerkt met Accenture, het Oostenrijkse Instituut voor Technologie en de stad Amsterdam. (Accenture case, papier)

Intermodel

Intermodel is een Europees onderzoeksprogramma dat zich richt op de ontwikkeling van geavanceerde instrumenten ter ondersteuning van het ontwerp en de exploitatie van intermodale terminals. We hebben nauw samengewerkt met vele partners, waaronder IDP, VTTT Technical Research Centre Finland en Contship Italia Group. (Intermodel website)

People's intelligence

“Het bekroonde idee van People’s Intelligence is bedoeld om slachtoffers en getuigen van massale gruweldaden en humanitaire crises in staat te stellen hun stem te laten horen” (People’s Intelligence website). Macomi heeft de technologie geleverd die nodig is om deze nobele ambitie te realiseren.

Synchro-Gaming

Synchro-Gaming is een Nederlands onderzoeksprogramma gericht op het verkennen van nieuwe manieren om synchromodaal transport te implementeren. Samen met TNO, de Technische Universiteit Delft en het Havenbedrijf Rotterdam hebben we technologie ontwikkeld om nieuwe logistieke concepten te evalueren. (NWO website)

NOESIS

“NOESIS heeft tot doel een robuust methodologisch kader (beslissingsondersteunend instrument) en gegevensgestuurd bewijs te bieden om de invoering van Big Data in het vervoersecosysteem in Europa mogelijk te maken, door de bijbehorende technologische, institutionele/juridische, zakelijke en beleidsuitdagingen aan te pakken.” (NOESIS)

Innovatie in servicelogistiek

Samen met Phinion, gespecialiseerd in datagestuurde oplossingen, hebben we nieuwe oplossingen gecreëerd voor de servicelogistieke sector. Het project heeft geresulteerd in nieuwe tooling ter ondersteuning van het tactische planningsproces van onderhoudsorganisaties. (RVO website)

Veelgestelde vragen

__________

Welke branches en domeinen zijn geschikt voor Macomi’s maatwerk analytische oplossingen?

Macomi heeft gewerkt voor zowel particuliere als openbare organisaties in een grote verscheidenheid van industrieën, waaronder de maritieme, high-tech, defensie, stedelijk vervoer en vermogensbeheer industrieën. Onze kennis en technologieën zijn toepasbaar op een groot aantal uitdagingen in organisaties waar data en planning een cruciale rol spelen.

Zijn de maatwerkoplossingen beperkt tot logistiek of personeelsplanning?

Wij zetten onze kennis en expertise graag in op verschillende gebieden. Macomi is actief in domeinen die geen verband houden met logistiek en personeelsplanning. Enkele voorbeelden zijn een onderzoeksprogramma waarin we een oplossing hebben gecreëerd om steden te ondersteunen bij het bereiken van hun milieudoelstellingen met behulp van big data; en een pilot waarin we een communicatieplatform hebben gecreëerd om te rapporteren over massale wreedheden en humanitaire crises.

Is het mogelijk om een prototype van oplossingen te maken?

We volgen Agile methodes in ons werk, waarbij we werkende prototypes leveren na slechts enkele sprints. Met behulp van ons eigen team van gespecialiseerde ontwikkelaars en onze technologie zijn we in staat om volledig werkende prototypes te produceren die binnen de organisaties van onze klanten kunnen worden getest.

Is Macomi bereid deel te nemen aan onderzoeksprogramma’s?

Macomi werkt mee aan regionale, nationale en Europese onderzoeksprogramma’s. Dankzij onze academische achtergrond werken we gemakkelijk samen met academische instellingen om financiering te verkrijgen, projecten uit te voeren en resultaten te publiceren.

Kan Macomi’s technologie als API worden gelicenseerd?

Ja, we kunnen trainingen geven en onze technologie in licentie geven aan externe ontwikkelaars. Neem contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Ga je uitdagingen aan met de expertise en technologie van Macomi.

Vraag een gratis demo aan