RailGenie
______

Simulatie en optimalisatie

van spooractiviteiten

Contact

Simuleer en optimaliseer

 

Simuleer en optimaliseer uw spooractiviteiten met RailGenie. RailGenie is een unieke analytische oplossing en biedt een totaalbeeld van conceptuele- en gedetailleerde planning tot en met exploitatie en onderhoud. Verbeter gedurende de gehele levenscyclus uw spooractiviteiten, spoorweginfrastructuur, rollend materieel, besturing en logistiek.

Capaciteitsplanning
Bepaal of de infrastructuur de toekomstige treinfrequenties aankan.

Planning van de infrastructuur
Beoordeel de impact van nieuwe infrastructuurprojecten op toekomstige activiteiten.

Logistieke concepten
Verken nieuwe manieren om de wijze waarop volumes worden getransporteerd, te managen.

Optimale onderhoudsplanning
Beoordeel de onderhoudsbehoeften en -risico’s.

Een snelle impressie van RailGenie

____

De module optimaliseert de investeringen en de exploitatie van de spoorweginfrastructuur. 

Handmatige en geautomatiseerde gegevensinvoer en versiebeheer

Uitgebreide dashboard mogelijkheden

Animaties en visualisaties

Omzetting van volume naar treinen

CAD-interface voor designinfrastructuur

Optimale onderhoudsplanning

RailGenie verbetert de werking verspreid over meerdere lagen en dimensies

RailGenie houdt rekening met:

   • Nieuwe logistieke concepten zoals een pool van gedeelde locomotieven, shuttle treinen en gemengde treinen.
   • Automatisch genereren van treinnummers, routes en dienstregelingen op basis van voorspelde toekomstige volumes, een directe invoer van treinschema’s of een tussenoplossing.
   • Planning van het tijdvenster voor het goederenvervoer om de aankomst- en vertrektijden of de dienstregeling te beheren. De tijdvensterplanning werkt met stochastische modellen om inzicht te geven in vertragingen.
   • Infrastructuurcomponenten zoals sporen, wissels, seinen, rangeerterreinen, terminals, terminals, stations.
   • Belangrijke veiligheids- en besturingssystemen, zoals automatische bloksignalering (ABS) en het European Rail Traffic Management System (ERTMS) met de mogelijkheid om deze aan te passen aan de specifieke situatie.
   • Treindynamiek: verschillende treintypen en locomotieven hebben hun eigen unieke gedrag (acceleratie, vertraging, tractiecurves, weerstand, gewicht).
   • Optimale onderhoudsplanning binnen de beperkingen van geplande operaties.

Wat?​ Rail planning
Wij richten ons op een expliciete planning over meerdere lagen en dimensies heen om de onderlinge afhankelijkheden tussen middelen, activa en controle onder verschillende omstandigheden te dekken.

Waarom?Het managen van planningsrisico’s
Planningsrisico’s kunnen zich voordoen in alle lagen en dimensies, ook al heb je ze niet direct onder controle. Echter, bewustwording van deze risico’s is een noodzaak.

Hoe? Optimaliseren van onzekerheid binnen zekerheid
RailGenie maakt gebruik van het Macomi-platform, dat is ontworpen om scenario’s in onzekere omstandigheden te optimaliseren.

Veelgestelde vragen

__________

Kan RailGenie ook gebruikt worden voor het modelleren van personenvervoer?

Veel van de voorbeelden en succesverhalen die op deze pagina worden genoemd, hebben betrekking op goederenvervoer. RailGenie kan ook gebruikt worden voor het modelleren van passagiersvervoer, zoals passagierstreinen, lightrail operaties, en gecombineerde passagiers-/vrachtvervoersactiviteiten.

Onze spooractiviteiten zijn zeer specifiek voor onze omstandigheden. Kunnen we nog steeds gebruik maken van RailGenie?

RailGenie maakt gebruik van standaard operationele treinprocessen. Deze omvatten het merendeel van de normale spoorwegactiviteiten die in de industrie worden gebruikt. De standaardprocessen kunnen door gebruikers worden aangepast. Macomi biedt ook speciale aanpassingen aan specifieke klantprocessen aan.

Ons bedrijf heeft weinig gegevens beschikbaar, kunnen we nog steeds gebruik maken van RailGenie?

RailGenie heeft verschillende abstractieniveaus voor het gebruik van gegevens. RailGenie kan op een hoger abstractieniveau werken wanneer er weinig gegevens beschikbaar zijn. RailGenie kan ook verbinding maken met interne bedrijfsdatabases.

Ons bedrijf beschikt niet over een krachtige computer of servers. Kunnen we nog steeds gebruik maken van RailGenie?

RailGenie kan worden aangeboden in de cloud of op locatie. RailGenie kan gehost worden door Macomi (en Macomi zorgt voor de beveiliging, back-ups, technische ondersteuning, etc.). Het enige dat geïnstalleerd moet worden op de computers van de klant is een thin client om RailGenie te bedienen.

Hoe gedetailleerd is RailGenie?

RailGenie bevat een zeer gedetailleerd model van de treinexploitatie. Signalen, infrastructuurelementen, beveiligingssystemen en treindynamiek zijn allemaal opgenomen in het simulatiemodel. Dit resulteert in zeer gedetailleerde inzichten in het capaciteitsgebruik en de knelpunten.

Ons bedrijf heeft geen simulatie-ingenieurs in huis. Wie kan de software bedienen?

RailGenie is een op simulatie gebaseerd beslissingsondersteunend platform. We hebben RailGenie zo geconstrueerd dat ook niet-simulatie deskundigen het kunnen gebruiken en bedienen. Macomi zal de training verzorgen die nodig is om RailGenie te gebruiken.

Optimaliseer het gebruik van al uw spoorwegen nu en in de toekomst.

Gratis demo Download white paper